1. Kinderopvangtoeslag wordt in 2017 weer verhoogd!
2. Beschikbaarheid gastouders doorgeven via site
3. Volg Friese Kleintjes op Facebook
4. Oudercommissie
1. Kinderopvangtoeslag wordt in 2017 weer verhoogd!
Na de verhogingen van de kinderopvangtoeslag in 2016, gaat per 1 januari 2017 de tabel voor de kinderopvangtoeslag weer omhoog. De ouders ontvangen hierdoor meer toeslag.
Naast de verhoging van de tabel van de kinderopvangtoeslag, gaat ook het maximale uurtarief waarover u kinderopvangtoeslag kunt ontvangen omhoog. Dit wordt in 2017 voor de gastouderopvang verhoogd naar € 5,75 per kind per uur (nu is dat nog € 5,52). Ook door deze maatregel ontvangen de ouders meer toeslag.
Bovenstaande wijzigingen zijn onder voorbehoud van goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer.

2. Beschikbaarheid gastouders doorgeven via site
Bent u gastouder (of nanny) en heeft u nog plek vrij? Geef het aan ons door en wij helpen u graag om de lege plaatsen te vullen. U kunt uw beschikbaarheid doorgeven via deze link naar onze site, dan nemen we contact met u op zodra er gezinnen uit uw buurt bij ons binnenkomen.

3. Volg Friese Kleintjes op Facebook
Friese Kleintjes heeft een Facebook-pagina. Hierop plaatsen wij regelmatig nieuws, vacatures en nieuwe aanvragen. Wilt u, naast de informatie in onze nieuwsbrieven, op de hoogte blijven van overige wetenswaardigheden omtrent de gastouderopvang? Volg ons dan op Facebook!

4. Oudercommissie
Wij zijn op zoek naar enthousiaste ouders die lid willen worden van de oudercommissie. Samen met (tenminste) twee andere commissieleden komt u enkele malen per jaar bij elkaar om de ontwikkelingen binnen de gastouderopvang te bespreken. De commissie adviseert over zaken als: het bieden van verantwoorde kinderopvang, het pedagogisch beleidsplan, het algemene beleid op het gebied van opvoeding, veiligheid en gezondheid, het beleid met betrekking tot spel- en ontwikkelingsactiviteiten ten behoeve van de kinderen en vaststelling of wijziging van de klachtenregeling.
Bent u geïnteresseerd in een functie binnen de oudercommissie dan kunt u dit kenbaar maken via het e-mailadres: info@friesekleintjes.nl.

Nieuwsbrief juni 2016
Getagd op: