5 maart 2018

Beste gastouders,

Op 1 maart jl. is het Personenregister Kinderopvang digitaal geopend. De inschrijving is verplicht en tot 1 juli 2018 gratis.

Wie moeten zich inschrijven?

De volgende personen moeten zich inschrijven in het register. Zij dienen zichzelf in te schrijven met behulp van hun DigiD en hun Verklaring Omtrent Gedrag (VOG):

  • Alle gastouders;
  • Indien de opvang bij de gastouder thuis plaatsvindt: alle volwassen huisgenoten van de gastouder;
  • Stagiairs van gastouders;
  • Iedereen die structureel aanwezig is tijdens opvanguren. De richtlijn hierbij is als volgt: iemand is structureel aanwezig als hij minstens 1 keer in de 3 maanden een halfuur op de locatie is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de schoonmaakster of de buurvrouw die wekelijks tijdens opvanguren op bezoek komt.

Site, Brochure & Instructiefilmpje

Alle relevante informatie over het personenregister vindt u via deze site: https://duo.nl/campagne/personenregister-kinderopvang.jsp. In de bijlage ontvang u tevens een brochure over dit onderwerp. Ook is er een u een instructiefilmpje met een duidelijke uitleg over hoe de inschrijving in zijn werk gaat: https://film.duo.nl/kinderopvang/inschrijven.mp4

Verzoek

Hierbij het verzoek om de voor u relevante inschrijvingen via https://personenregisterkinderopvang.duo.nl in orde te (laten) maken. Alvast hartelijk dank en bij vragen, neem gerust contact met ons op!

Personenregister / update