Gastouderopvang
Voor alle ouders die graag kleinschalig en flexibel opvang willen is een gastouder een ideale manier van opvang. Deze opvangvorm bieden wij voor kinderen van 0 tot 13 jaar. De opvang kan bij de gastouder thuis plaatsvinden maar ook opvang in het huis van de ouder behoort tot de mogelijkheden. Friese Kleintjes verzorgt de bemiddeling tussen ouders die opvang nodig hebben (vraagouders) en gastouders die deze kinderen willen opvangen. 

Een gastouder mag maximaal 6 kinderen tot 13 jaar gelijktijdig opvangen, waarvan:

  • maximaal 5 kinderen tot 4 jaar;
  • maximaal 4 kinderen tot 2 jaar;
  • maximaal 2 kinderen tot 1 jaar.

Hierbij worden eigen aanwezige kinderen tot 10 jaar meegeteld.

Betrouwbaar
De bij Friese Kleintjes aangesloten gastouders zijn geregistreerd, betrokken, deskundig en voldoen aan de wettelijke eisen. De GGD rapporten van onze gastouders zijn vindbaar op de website van het LRK. Dit houdt in dat onze gastouders na een inspectie door de GGD en een positieve beschikking van de gemeente opgenomen zijn in het landelijk register kinderopvang.

Online urenregistratie via Portabase
Alle ouders en gastouders maken gebruik van het inlogportaal Portabase waarop de urenregistratie wordt bijgehouden. Gastouders registreren hun uren in het urenportaal via smartphone, tablet of pc. Na akkoord van de vraagouders wordt de factuur automatisch klaargezet.

Downloads
Wij hebben alle brochures en formulieren verzameld op onze pagina met downloads. Hier kun je onder andere terecht voor GGD rapportages, de ouderbrochure of ons pedagogisch werkplan.